7 t/m 10 maart 2012 | Barlaeus Gymnasium
Twee families, met elkaar in strijd. Zo begint het verhaal van Romeo en Julia. De Capuletti’s en de Montecchi’s maken de stad onveilig met hun vete. Handgemeen en bloedvergieten zijn aan de orde van de dag. De beste burgers van Verona leggen hun eerbiedig gewaad af om de haat die aan beide familie’s vreet te ringeloren.

Twee andere groepen willen hen verzoenen: de Della Scalla’s, die familie van de vorstin zijn en die de vrede van Verona willen bewaren en daarnaast de broeders en zusters van de kerk, die vrede op aarde als het hoogste goed zien.

En dan wordt een zoon van de Montecchi’s verliefd op een dochter van de Capuletti’s. Romeo en Julia. Op liefdeslichte vleugels trouwen zij in het geheim. Want wie ware liefde vindt, een liefde zo anders dan je kende, dat is het risico van de hele wereld waard. Maar of hun liefde beide families zal verbinden, blijft tot het einde toe de vraag.

Romeo en Julia, het eeuwenoude verhaal van Shakespeare, krijgt deze keer een nieuwe twist. Niet de straatgevechten tussen de mannen voeren de boventoon, maar de vrouwen achter de mannen krijgen een gezicht in deze tweestrijd. Wat beweegt hen om deze strijd zo lang ongemoeid te laten? Wat voor voorbeeld zijn zij voor Romeo en Julia? En welke rol speelt de katholieke kerk in dit verhaal? Een heroïsche of onverantwoordelijke?

[nggallery id=2]

Regie: Richard Molenschot
Tekst: Richard Molenschot, Maria Kapteijns en Mischa Dols
Orkest: Ludian Schaling
Koor: Lucas Wiegerink
Dans: Anouk Lagerburg en Asra Vestering
Lichtontwerp: Tiedo Wilschut
Kostuum: Janne Keizer
Grime: Emmy Mos
Productie: Joop van Blokland, Menno Balm
Decor: Bart Zevenhek, Andreas van Diepen
Orkestbegeleiding: Brenda Terpstra

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.