februari t/m september 2014


12 uitverkochte voorstellingen


Schrijver, Regisseur, Acteur

Een grote passie van mij: snelle, geraffineerde kluchtscéne’s schrijven. In elk stuk van mij zul je minstens één scéne zien, die razendsnel gaat, veel personages, veel op- en afgangen, korte zinnen en veel verwarring. Met hotel Hellman heb ik die passie uitgebouwd tot een volledig avondvullend stuk.

Hotel Hellman is een eigentijdse klucht. Duidelijk geïnspireerd op Fawlty Towers, maar met volledig nieuwe personages en verhaallijnen.

Het plot zit slim in elkaar en opvallend goede teksten.Reactie bezoeker Hotel Hellman

Twee sterren hotel Hellman zit vol intriges en verrassingen. De hysterische hotelmanager bezorgt zichzelf, naast een te hoge bloeddruk, het ene probleem na het andere. Tegengewerkt door zijn Duitse schoonmoeder, zijn naïeve en musicalminnende vrouw en de altijd goedlachse, maar overnieuwsgierige buurvrouw probeert hij zijn belachelijk rijke tante in te palmen om geld te investeren. Terwijl de hulp probeert te redden wat er te redden valt, maken de gasten er uiteindelijk helemaal een zootje van. Een zuipende actrice en een zijige dokter zijn nog tot daar aan toe. Met de komst van de voormalig ‘goochelassistente’ van de manager wordt het pas echt chaos.

Iedereen verbergt wel iets en de kijker weet na drie kwart van de voorstelling haast niet meer wat waar is en wat niet. Hotel Hellman kent alle trekken van een klucht, maar blijkt ook al gauw complexer te zijn dan dat. Want hoe lang kun je weglopen voor je verleden? Hoeveel getrouwde mannen geloof je nog? Hoeveel alcohol kan een mens naar binnen werken? En hoeveel geheimen kan je geweten aan? In hotel Hellman zijn alle personages ervan overtuigd dat zij dat tot het einde der tijden vol kunnen houden. Totdat het eerste lijk uit de kast komt. Letterlijk.

Bestel hier het script.