feb t/m sep 2014 | Molenschot Producties

Hotel Hellman is een eigentijdse, vrolijke en absurde ode aan Fawlty Towers. Theatermaker Richard Molenschot pakt dit jaar uit deze volkse, doch slimme klucht. Aangevuld met een aantal top amateurspelers uit de regio neemt het team het publiek in een razend tempo mee langs absurde verwikkelingen.

Twee sterren hotel Hellman zit vol intriges en verrassingen. De hysterische hotelmanager bezorgt zichzelf, naast een te hoge bloeddruk, het ene probleem na het andere. Tegengewerkt door zijn Duitse schoonmoeder, zijn naïeve en musicalminnende vrouw en de altijd goedlachse, maar overnieuwsgierige buurvrouw probeert hij zijn belachelijk rijke tante in te palmen om geld te investeren. Terwijl de hulp probeert te redden wat er te redden valt, maken de gasten er uiteindelijk helemaal een zootje van. Een zuipende actrice en een zijige dokter zijn nog tot daar aan toe. Met de komst van de voormalig ‘goochelassistente’ van de manager wordt het pas echt chaos.

Iedereen verbergt wel iets en de kijker weet na drie kwart van de voorstelling haast niet meer wat waar is en wat niet. Hotel Hellman kent alle trekken van een klucht, maar blijkt ook al gauw complexer te zijn dan dat. Want hoe lang kun je weglopen voor je verleden? Hoeveel getrouwde mannen geloof je nog? Hoeveel alcohol kan een mens naar binnen werken? En hoeveel geheimen kan je geweten aan? In hotel Hellman zijn alle personages ervan overtuigd dat zij dat tot het einde der tijden vol kunnen houden. Totdat het eerste lijk uit de kast komt. Letterlijk.

www.hotelhellman.nl

[nggallery id=10]

Tekst en regie
Richard Molenschot.

Eindregie
Irma Sijs.

Spel
Truus Appelman
Lieke Augustijn
Anna Bongers
Ellen de Koning
Nicole Kovacs
Bert Lont
Richard Molenschot
Nienke Smit
Tonny van der Veen
en
Werncke Husslage / Alex Struyker Boudier als ‘Het Lijk’.

Vormgeving & Licht
Tiedo Wilschut.

Decorbouw
Henk Appelman.
Teun Prins.

Soufleur
Ria Bakker.

Dramaturgische adviezen
Radboud van Casteren.
Gerard Kooijstra.
Marianne Kuijper.
Irma Sijs.
Jurgen Walch.
Tiedo Wilschut.